© Crime-Nieuws.nl

Kustwacht onderschept 2850 kilo wiet en blokken cocaïne in Caribisch gebied

De Nederlandse kustwacht heeft in het Caribisch gebied 2850 kilo cocaïne en wiet onderschept.

Dat heeft de kustwacht bekendgemaakt. De eerste vangst werd afgelopen woensdag gedaan toen het patrouilleschip Zr.Ms. Groningen in actie kwam bij het signaleren van een verdacht vaartuig. Bij aankomst van de kustwacht gooiden de opvarenden drugs overboord. Het bleek te gaan om circa 100 kilo wiet en 450 kilo cocaïne. Vijf verdachten zijn aangehouden.

Kort daarna kwam er een melding binnen over twee andere verdachte boten in de omgeving. Eén daarvan bleek tonnen aan boord te hebben en hoeveelheden brandstof voor de go fast speedboten. Toen de bemanning merkte dat ze waren gesignaleerd door de kustwacht, gooiden ze de drugs in één boot en gingen zij er in de andere vandoor.

Er ontstond een achtervolging met snelle boten van de kustwacht. Er zijn schoten gelost en uiteindelijk is een buitenboordmotor kapot geschoten. Er zijn bij deze actie acht verdachten aangehouden en 2300 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Er is verder onderzoek ingesteld naar de grootschalige drugssmokkel en mogelijk betrokken organisatie(s).