© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Dode aangetroffen in Amsterdam blijkt op andere locatie doodgeschoten

Een man die in Amsterdam dood werd aangetroffen blijkt te zijn doodgeschoten.

Het slachtoffer werd afgelopen vrijdag (12 maart) aangetroffen op de Nico Broekhuysenweg. De man bleek overleden te zijn en de politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat het slachtoffer door vuurwapengeweld om het leven is gebracht. Het gaat om een 22-jarige man uit Assendelft met de bijnaam ‘Lau’.

Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer vermoedelijk in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven moet zijn gebracht. De recherche houdt er rekening mee dat hij niet op de Nico Broekhuysenweg, maar elders om het leven is gebracht. Voor zover nu bekend is hij voor het laatst in Assendelft gezien aan het begin van de nacht, meldt een woordvoerder van de recherche.

De recherche is nu op zoek naar mogelijke getuigen die afgelopen donderdag of vrijdagnacht iets verdachts hebben gezien in de omgeving bij de Nico Broekhuysenweg nabij de Tuinen van West. Ook mensen die donderdag of vrijdag op een andere locatie in Amsterdam of de regio Zaanstreek-Waterland een geluid hebben gehoord dat mogelijk afkomstig kan zijn geweest van een vuurwapen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.