Zeven aanhoudingen na schietincident in trein bij Koog aan de Zaan

De politie heeft zeven personen aangehouden na een schietincident in een trein bij Koog aan de Zaan.

Bij de meldkamer kwam dinsdagochtend rond 9.40 uur melding binnen van een conflict tussen meerdere personen in de trein van Koog aan de Zaan richting Wormerveer. Volgens getuigen zou hierbij ook zijn geschoten. De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en heeft een onderzoek ingesteld.

In de trein zijn zeven personen aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Zaanstad, een 16-jarige jongen uit ter Apel, een 16-jarige jongen uit Zaandijk, een 16-jarig meisje van Koog aan de Zaan, een 15-jarige jongen uit Zaandam, een 17-jarige jongen uit Zaanstad en een verdachte met onbekende leeftijd en woonplaats. Bij het schietincident raakte voor zover bekend niemand gewond.

De recherche doet onderzoek naar het incident in de trein en heeft al meerdere getuigen gesproken. Om een volledig beeld te krijgen van wat zich in de trein heeft afgespeeld komt de recherche graag in contact met andere getuigen die zij nog niet hebben gesproken, aldus een woordvoerder. De verdachten zitten vast en worden verhoord.