Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Dode en zwaargewonde bij afrekening in België tussen motorbendes Hells Angels en Bandidos

In het Waalse dorp Péronnes-lez-Antoing is afgelopen nacht een dode gevallen en een man zwaargewond geraakt bij een ruzie op een festival.

De politie gaat uit van een afrekening tussen de rivaliserende motorbendes Hells Angels en Bandidos.

De confrontatie vond plaats op een klein festival met zo’n duizend bezoekers. Het zou gaan om de openingsavond van Chapiteau de Péronnes, een evenement voor jonge boeren.

Volgens ooggetuigen kwam in de loop van de avond een bende motorrijders aan. Op de parkeerplaats werd een vrouw omvergereden door een motorfiets. Ze is later bezweken aan haar verwondingen.

Vervolgens liep een groep mannen met capuchons naar het feest. Zij sloegen voor de festivaltent een man in elkaar. Hij werd ook geslagen met een hamer. Het is niet bekend of de zwaargewonde in levensgevaar verkeert.

Rond 01.30 uur kwamen de hulpdiensten aan op het feest. De aanvallers zijn het festival ontvlucht en er zijn nog geen arrestaties verricht.

De honderden aanwezigen werden geëvacueerd. Het zware geweld, dat vlak bij de bezoekers plaatsvond, leidde tot veel onrust. De politie heeft getuigen gehoord.

Voorlopig onderzoek wijst volgens de politie naar leden van Bandidos en Hells Angels. Deze twee motorclubs zijn in Nederland verboden, omdat leden structureel betrokken zijn bij criminaliteit.

De politie is op zoek naar de daders en vraagt getuigen zich te melden.