Dode en zwaargewonde na schietpartij Amsterdam-West (UPDATE 2)

Zaterdagavond zou er in de Staatsliedenbuurt op verschillende plekken zijn geschoten. AT5 meld dat er één dode en een zwaargewonde zijn gevallen bij de schietpartij. Ook zou er zijn geschoten op twee motoragenten.

Volgens de politie zouden bij de schietpartij meerdere schutters betrokken zijn geweest. Toen motoragenten achter ze aangingen werden zij ook onder vuur genomen.

Een getuige heeft de NOS gemeld dat een terreinwagen achterna werd gezeten door een andere auto. Die reed toen tegen zijn voorligger aan. Na de botsing stapten de passagiers van de terreinwagen uit en zeker één van hen werd vervolgens neergeschoten.

In de buurt van het Westerpark is een zwarte Range Rover aangetroffen die doorzeefd is met kogels. De terreinwagen heeft een Frans kenteken, CL 124 JB.

Foto’s: Thomas Schlijper

De politie heeft nog niemand aangehouden.

(UPDATE)

Inmiddels is de zwaargewonde man ook overleden aan zijn verwondingen. Volgens de politie zijn de slachtoffers beide Amsterdammers, 21 en 28 jaar oud.

(UPDATE 2)

Een ooggetuige heeft ‘Camilleri’ gemeld dat de schutters naast bivakmutsen, ook kogelwerende vesten en een dijbeenholster droegen. Kennelijk was het een geplande actie in commando-stijl in tegenstelling tot eerdere berichten, dat het mogelijk om een ripdeal zou gaan.

Volgens de ooggetuige hadden de wapens het meest weg van een IMI Galil, een Israëlisch volautomatisch vuurwapen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl