Schietpartij in Rotterdam-Feijenoord (UPDATE)

In Rotterdam-Zuid heeft de politie de Anadolu-moskee ontruimd nadat er een melding was binnengekomen van een schietpartij in de buurt van de moskee. Volgens ‘getuigen’ zou een groep mannen na de schietpartij de moskee zijn ingevlucht.

Ooggetuigen zagen hoe een groep mannen een ruit insloeg en hoe één van hen zijn pistool pakte en in de lucht schoot. Toen de politie arriveerde vluchtte de groep mannen de moskee in.

Bij het ontruimen/doorzoeken van de Turkse moskee heeft de politie twaalf mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Er is echter geen vuurwapen aangetroffen bij het fouilleren van alle moskee-bezoekers. Volgens de politie zouden er aanwijzingen zijn dat de schutter nog in het moskee gebouw zit.

Of de politie met een arrestatieteam het gebouw binnengaat of dat er een onderhandelaar gestuurd wordt om met de man te gaan praten is nog niet besloten.

(UPDATE)

Na het inzetten van een arrestatieteam een speurhond en vele agenten is er slechts een mes en een balletjespistool (= gewoon een speelgoedpistool) aangetroffen in de Anadolu moskee in Rotterdam-Zuid.


Grotere kaart weergeven