Dode en meerdere personen gewond bij steekpartij op straat Amsterdam

In Amsterdam zijn meerdere personen op straat neergestoken. Hierbij is een dode gevallen.

Op vrijdagavond kregen de hulpdiensten rond 23.15 uur meldingen binnen van een mogelijk geweldsincident aan de Ferdinand Bolstraat. De hulpdiensten gingen met spoed ter plaatse en troffen vijf gewonden aan. Eén slachtoffer is op de plaats delict overleden.

De politie heeft een groot onderzoek ingesteld en een klopjacht ingesteld op de mogelijke dader. Hierbij werd onder meer een helikopter ingezet. De politie wist een 29-jarige man uit Amstelveen op te sporen en aan te houden op verdenking van mogelijke betrokkenheid.

De politie gaat uit van één dader. Wat zijn motieven zijn geweest worden onderzocht. Er wordt rekening gehouden met meerdere scenario’s.

De Amsterdamse driehoek laat weten in de nacht van vrijdag op zaterdag met elkaar te hebben gesproken over de steekpartijen en het onderzoek hiernaar. In de loop van zaterdag zullen ze met meer informatie komen.

De driehoek betuigt ‘medeleven aan de nabestaanden van het dodelijk slachtoffer en wenst de gewonden een spoedig herstel en sterkte voor al hun naasten’.