Eén van de zwaarbewapende overvallers bij Schöne Edelmetaal in Amsterdam.

Audi met Belgisch kenteken in beslag in onderzoek overval waardetransport Amsterdam

De politie heeft in Broek en Waterland een verdachte Audi weggesleept die mogelijk gelinkt is aan de spectaculaire overval op een waardetransport in Amsterdam.

Op beelden is te zien hoe de Audi met een Belgisch kenteken wordt weggesleept door de politie. Of het gaat om een vluchtauto van de overvallers op het waardetransport wordt momenteel onderzocht. De andere vluchtauto’s zijn of in beslag genomen en/of helemaal uitgebrand na de wilde achtervolging en schietpartij met de politie.

In Amsterdam-Noord sloegen afgelopen woensdag meerdere zwaarbewapense overvallers toe bij het bedrijf Schöne Edelmetaal. De daders hadden het gemunt op 50 miljoen aan goud en diamanten in een waardetransport. Na het inladen van de buit ging het mis en ontstond er een achtervolging.

In Broek in Waterland probeerden de daders via een weiland te ontkomen. Agenten hebben uiteindelijk één van de overvallers doodgeschoten en meerdere aanhoudingen verricht. Later die dag werd op de A16 bij Rotterdam nog een verdachte gepakt. De politie zegt de volledige buit terug te hebben gevonden maar wel nog op zoek te zijn naar minimaal twee verdachten. Het onderzoek naar de brute overval door Frans/Belgische zware criminelen is in volle gang.