© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

UPDATE 2: Broer nieuwe kroongetuige Mocro Maffia geliquideerd in Amsterdam

In Amsterdam is bij een schietpartij op de Tt. Melissaweg in Noord een dode gevallen. De politie heeft de plaats delict afgezet.

Bij de meldkamer kwam vanochtend een melding binnen van een mogelijke schietpartij op het NDSM-werf. Ter plaatse werd een zwaargewonde persoon aangetroffen. Het slachtoffer bezweek ter plekke aan zijn verwondingen en is overleden.

Meerdere eenheden van de politie en andere hulpdiensten zijn ter plaatse voor onderzoek. De verdachte zou een man van rond de 30 jaar oud zijn met een muts op zijn hoofd. Via Burgernet is een signalement verspreid.

Over het slachtoffer is momenteel nog niets bekendgemaakt. De politie is met onder meer forensische rechercheurs bezig met het verzamelen van sporen en informatie.

UPDATE: De politie heeft een tweede plaats delict afgezet. Op de Tt. Vasumweg is een brandend voertuig aangetroffen. Mogelijk gaat het hier om een doelgerichte liquidatie afgaande op de voorbereiding en brandend voertuig. De politie onderzoekt nu of de auto een link heeft met de dodelijke schietpartij.

UPDATE 2: Volgens Het Parool is het slachtoffer de broer van de nieuwe kroongetuige tegen vermeende kopstukken van de Mocro Maffia. Het zou gaan om de 41-jarige Redouan Bakkali.

Deze week werd bekend dat er een nieuwe kroongetuige samenwerkt met politie en justitie en verklaringen heeft afgelegd over vermeende opdrachtgevers en tussenpersonen van Mocro Maffia liquidaties. Nabil B. zou meerdere verklaringen hebben gepraat over onder meer Redouan (Ridouan) T. en Saïd R. die nu beide internationaal gesignaleerd en op de Nationale Opsporingslijst zijn geplaatst.