Vermeende ‘opdrachtgever Mocro Maffia liquidaties’ op Nationale Opsporingslijst

De politie heeft twee nieuwe namen toegevoegd op de Nationale Opsporingslijst. Het gaat om twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid/opdracht geven tot meerdere Mocro Maffia liquidaties.

Onlangs werd bekend dat Nabil B. zich gemeld heeft als kroongetuige in het onderzoek naar meerdere liquidaties in Utrecht en Amsterdam. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de nieuwe kroongetuige namen genoemd van vermeende opdrachtgevers en tussenpersonen.

De vermeende opdrachtgever, de 40-jarige Redouan (Ridouan) T., wordt internationaal gezocht en is vandaag op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. De vermeende tussenpersoon/rechterhand van T., Saïd R. (45) wordt ook gezocht door de autoriteiten in verband met mogelijke betrokkenheid bij liquidaties.

Niet alleen Nederland is op zoek naar de vermeende opdrachtgever maar ook Marokko. Dit zou zijn in het onderzoek naar de mislukte liquidatie bij café La Creme in Marrakech. In plaats van het doelwit werd een onschuldige jongeman, die toevallig zoon van een hooggeplaatste rechter is, doodgeschoten. Kort na de moord zijn de twee schutters aangehouden. De twee vielen nogal op met rasta-haar in Marokko.

Voor de gouden tip die leidt naar de aanhouding van Redouan T. of Saïd R. is een beloning van 25.000 euro per stuk uitgeloofd. De politie meldt de verdachten zeker niet zelf te benaderen en gelijk contact op te nemen met de autoriteiten.