© US Army via Wikimedia Commons

Dodelijke schietpartij Bas van Wijk op strand in Amsterdam ‘in stroomversnelling door tips’

Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op een strand in Amsterdam, waarbij Bas van Wijk om het leven kwam, is mede door tips in een stroomversnelling gekomen.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Veel getuigen namen contact op met de rechercheurs van het onderzoeksteam. Het onderzoek kwam vorige week in een stroomversnelling en daarom konden meerdere getuigen en tipgevers niet worden teruggebeld. De verklaringen en tips speelden een belangrijke rol na dit schietincident met dodelijke afloop dat op zaterdag 8 augustus op het Anton Schleperspad bij park Oeverlanden plaatsvond, meldt een woordvoerder van de politie.

Mede dankzij de verklaringen, het tactische en technische onderzoek werden vorige week woensdag vijf verdachten aangehouden. Zij werden in de beperkingen geplaatst. Vier van hen zijn bij een rechter-commissaris voorgeleid en zij werden voor 14 dagen in bewaring gesteld. De vijfde verdachte werd voor andere strafbare feiten voorgeleid en in bewaring gesteld. Er zou inmiddels ook een bekennende verklaring zijn afgelegd. Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij is in volle gang.