Verdachte situatie op parkeerplaats leidt naar tientallen kilo’s wiet, veel cash en pokerruimte

De politie heeft in Eindhoven een partij wiet en een pokerruimte aangetroffen bij een doorzoeking.

De politie zag op dinsdag 18 augustus rond 09.30 uur dat twee mannen op een parkeerplaats aan de Geldropseweg in Eindhoven bezig waren dozen over te laden tussen twee auto´s. De auto´s van de mannen stonden naast elkaar geparkeerd met geopende achterkleppen. De mannen leken, volgens de politie, te schrikken van de aanwezigheid van de agenten.

Vanwege de verdachte situatie besloten de agenten de mannen te controleren. Tijdens de controle werden grote zakken met gedroogde wiet aangetroffen. Het ging in totaal om ruim 20 kilo. De politie hield de Eindhovense mannen (49 en 53) vervolgens aan op verdenking van de handel en bezit van softdrugs. De partij wiet is in beslag genomen en wordt vernietigd.

Omdat beide mannen in het bezit waren van een grote hoeveelheid drugs zijn hun woningen doorzocht op basis van de Opiumwet. Het was namelijk heel aannemelijk dat er meer softdrugs gevonden zou worden in (een of beide van) die woningen, meldt een woordvoerder. Er werd vervolgens een inval gedaan in de woningen van beide verdachten.
In een woning aan de Casper Netschersstraat werd geen (soft-)drugs gevonden. Tijdens de doorzoeking van de woning van de andere verdachte op de Kruisstraat in de wijk Oud-Woensel in Eindhoven vonden agenten op de tweede etage een verpakkingsruimte voor softdrugs. Zij ontdekten daar onder andere ruim 740 voorgedraaide en verpakte joints en circa 20 kilogram aan verpakte wiet. Naast alle drugs werd ook een grote hoeveelheid cash aangetroffen en in beslag genomen.

Een van de kamers op de eerste verdieping van de woning bleek op professionele wijze ingericht te zijn als pokerruimte. Zo stond er onder meer een pokertafel en hingen er diverse camera´s waarvan een camera geplaatst was om het spel en de dealer te kunnen observeren. Het lijkt er volgens de politie sterk op dat deze ruimte al enige tijd op professionele wijze in gebruik is voor illegale gokactiviteiten.