Donald Trump gaat in beroep tegen uitspraak betaling miljoenen in civiele zaak misbruik

Donald Trump laat weten in beroep te zullen gaan tegen de uitspraak.

Voormalig president Donald Trump heeft besloten om in beroep te gaan tegen de uitspraak in een civiele zaak waarbij hij beschuldigd werd van misbruik en smaad door een vrouw. Trump moet haar een bedrag van ruim 4,5 miljoen euro betalen, maar hij gaat niet akkoord met deze uitspraak.

Trump heeft donderdag de benodigde documenten ingediend bij de rechtbank in New York om het beroep in gang te zetten. Eerder deze week werd hij door een jury schuldig bevonden aan de beschuldigingen van seksueel misbruik en smaad geuit door schrijfster E. Jean Carroll. Aangezien het een civiele zaak betreft, is de oud-president niet veroordeeld voor een misdrijf en heeft hij geen gevangenisstraf opgelegd gekregen.

De jury oordeelde dat Trump in de jaren negentig Carroll heeft aangerand in een paskamer van een warenhuis. Vervolgens heeft hij volgens de jury haar reputatie geschaad door te beweren dat ze alles verzonnen had.

De advocaten van Trump gaven direct na de uitspraak al aan dat hun cliënt waarschijnlijk in beroep zou gaan. Twee dagen later heeft de voormalige president daadwerkelijk het beroep ingediend.

In een recent interview met CNN haalde Trump nogmaals uit naar Carroll. Hij verklaarde: “Ik zweer op mijn kinderen, iets wat ik nooit doe: ik heb geen idee wie deze vrouw is.” Daarnaast noemde hij haar “geschift”.

Carroll heeft na het interview laten weten dat ze overweegt om een smaadzaak tegen Trump aan te spannen.

Het beroep van Trump markeert een voortzetting van de juridische strijd tussen de oud-president en zijn beschuldigers. Het proces zal naar verwachting verdergaan in de rechtbank, waar nieuwe argumenten en bewijsmateriaal zullen worden gepresenteerd.

Het is belangrijk op te merken dat de inhoud van dit nieuwsartikel is gebaseerd op beschikbare informatie en dat verdere ontwikkelingen in de zaak kunnen plaatsvinden.