Eén van de zwaarbewapende overvallers bij Schöne Edelmetaal in Amsterdam.

Doodgeschoten overvaller waardetransport Amsterdam is 47-jarige Fransman, minimaal drie nog gezocht

De zes mannen die gepakt zijn voor de gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam, blijven langer vastzitten.

Dat heeft de rechter-commissaris vandaag bepaald. De verdachten uit België en Frankrijk blijven nog zeket veertien dagen vastzitten.

De zes mannen worden ervan verdacht op woensdag 19 mei een waardetransportauto met edelmetalen te hebben overvallen en daarbij met automatische wapens te hebben geschoten. De politie heeft zes aanhoudingen verricht: één op de Overdiemerweg, vier in Broek in Waterland en één op de A20 bij Kralingen in Rotterdam. De politie is nog op zoek naar minimaal drie verdachten.

De identiteit van één van de aangehouden verdachten is nog niet vastgesteld. De overige aangehouden verdachten zijn tussen de 24 en de 47 jaar oud, drie van hen zijn afkomstig uit Frankrijk en twee uit België. Over de verdere achtergrond van de verdachten worden geen mededelingen gedaan, aldus een woordvoerder van het OM.

Bij de schietpartij met de politie is één verdachte overleden. Het gaat om een 47-jarige man uit Frankrijk. Twee verdachten raakten gewond. Eén van hen was lichtgewond, de andere gewonde verdachte wordt nog in het ziekenhuis behandeld maar wordt daar vermoedelijk snel uit ontslagen. De Rijksrecherche onderzoekt zoals gebruikelijk of het vuurwapengebruik door de agenten rechtmatig was.

Meer informatie wordt nu niet gegeven. Zolang de zes aangehouden verdachten in beperkingen zitten, en dus alleen contact met hun advocaat mogen hebben, is het OM terughoudend met het geven van informatie over het onderzoek.