© Politie

Doodgeschoten vrouw in weiland Nederlands-Belgische grens anoniem begraven

De doodgeschoten vrouw die in een weiland bij de Belgische grens in Westdorpe werd aangetroffen wordt anoniem begraven.

Het slachtoffer werd eind juni op een zaterdagmiddag door een voorbijganger gevonden waarna de politie een onderzoek heeft ingesteld. Daaruit blijkt dat de vrouw vermoedelijk op een onbekende locatie is doodgeschoten en vervolgens in het weiland aan de Sint Anthoniekade op de Nederlands-Belgische grens is gedumpt.

Op het moment van de vondst was de vrouw pas enkele dagen dood. Op de locatie werd een vuilniszak met een opdruk in de Franse taal gevonden, welke een relatie met het misdrijf heeft. Volgens de leider van het team grootschalige opsporing Martine Jacobs doet de politie er alles aan om te achterhalen wie deze vrouw is: ‘Dat is ons helaas nog steeds niet gelukt. We hebben veel vermissingsdossiers in Nederland en België nagelopen en zijn van plan om dat ook nog in andere landen te doen. Ook zijn haar DNA, vingerafdrukken en tandgegevens vergeleken met databestanden in veel Europese landen en daarbuiten. We hebben het publiek in binnen- en buitenland hard nodig om de identiteit vast te kunnen stellen. Dat is momenteel onze belangrijkste opgave. Daarna kunnen we pas goed onderzoek doen naar degene, die dit op zijn geweten heeft.’

De politie heeft veel tips ontvangen in deze zaak maar de gouden tip lijkt daar niet tussen te zitten. Het slachtoffer wordt nu dinsdagmiddag 13 augustus anoniem begraven in Terneuzen. Het onderzoek naar haar identiteit en mogelijke betrokkenen bij haar dood wordt voortgezet.