Doodslaan buurman slechts 6 maanden cel

In de rechtbank in Almelo zijn een vader en zoon veroordeeld voor een burenruzie met fatale afloop. De vader (Henk) moet slechts 6 maanden de cel in voor het doodslaan van zijn Turkse buurman en zijn zoon mag er twee weken tussenuit op kosten van justitie. Het OM had twee jaar voor de vader en drie maanden cel voor zijn zoon geëist.

Er zou een conflict zijn geweest tussen de Turkse en het Nederlandse gezin. Op 23 juni heeft de 61-jarige Henk zijn 64-jarige Turkse buurman Aziz geduwd, waardoor hij zeer ongelukkig ten val kwam. Het slachtoffer raakte daardoor in coma en overleed 11 dagen later.

Henk’s vrouw, die ironisch genoeg Ingrid heet, schreeuwde nog: ‘Ik hoop dat jullie branden in de hel! Vuile tering­ kankerturken!’

Het doodslaan van Aziz Kara leidde tot veel onrust in Almelo omdat er uiteraard gedacht werd aan racistische motieven. Maar daar is volgens de rechtbank geen sprake van.

Of er geen sprake van is, daar zijn wij zeker niet van overtuigd. Zeker niet als Ingrid dit soort racistische teksten heeft uitgeschreeuwd terwijl Aziz een paar meter verderop lag te sterven.

Maar om daadwerkelijk te bewijzen dat het racistische motieven waren, blijft héél moeilijk.

Of het nou racistisch was of niet alsnog is de gevangenisstraf belachelijk laag voor het doodslaan van iemand. Een gezin is hun vader, oom, vriend verloren en Henk & Ingrid kunnen samen van de kerst genieten.

Hoe rechtvaardig is dat?