Doorbraak in cold case moordzaak Nicole van den Hurk

Afgelopen dinsdag heeft de politie een 46-jarige man uit Helmond in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van verkrachting van en moord cq. doodslag op Nicole van den Hurk in 1995. Dit meldt een woordvoerder van de politie.

De verdachte kwam in beeld omdat zijn DNA overeenkwam met sporen die een coldcaseteam vond in 2011. De politie wil niet zeggen in welke zaak die DNA sporen werden aangetroffen. “Het enige wat we kunnen zeggen, is dat de verdachte voorkomt in onze politiesystemen.” De politie spreekt van een doorbraak in het onderzoek naar de moord.

In de vroege morgen van vrijdag 6 oktober 1995 fietste de Eindhovense Nicole van den Hurk vanaf het adrs van haar oma naar de supermarkt in winkelcentrum Woensel waar zij werkzaam was. Het 15-jarige meisje is daar echter nooit aangekomen. NIet veel later op woensdag 22 november 1995 werd haar lichaam gevonden onder snoeiafval in de bossen langs de Mierloseweg in Lierop. Onderzoek wees uit dat ze door een misdrijf om het leven was gekomen. Het onderzoek destijds leverde verder geen resultaten op.

In 2004 besteedde een cold case team van de politie al aandacht aan deze zaak. In 2004 leverde dit geen nieuwe inzichten in de moord op. Begin 2011 werd de moordzaak opnieuw bekeken nadat een stiefbroer van Nicole van den Hurk zich in Engeland meldde met nieuwe informatie over de zaak. In september 2011 werd haar lichaam weer opgegraven en onderzocht. De nieuwe informatie zorgde uiteindelijk tot de doorstart die leidde tot de aanhouding van de 46-jarige verdachte uit Helmond.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl