Vierde verdachte in het vizier liquidatie Tjeukemeer (UPDATE)

Het Openbaar Ministerie is naarstig op zoek naar een vierde verdachte in verband met de zeer gewelddadige dood van de Amsterdammer Omar Kourrich. Dit meldt een advocaat die een verdachte in deze zaak bijstaat.

Op 20 juni 2013 werd het stoffelijk overschot van Omar Kourrich aangetroffen op een parkeerplaats bij het Tjeukemeer in Friesland. Kourrich was gekneveld en in brand gestoken. Het onderzoeksteam gaat er vanuit dat Kourrich niet bij het Tjeukemeer is vermoord maar elders.

Eerder werden al aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de moord. Op 12 juli werden een 41-jarige man en zijn 17-jarige zoon aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Op 25 oktober werd de Roemeen George Marian Hartescu in Denemarken opgepakt voor betrokkenheid bij de moord. De 26-jarige George stond hiervoor enige tijd op de Nationale Opsporingslijst.

(UPDATE)

De vierde verdachte waar justitie naar op zoek naar is zou de 18-jarige Ayoub A. zijn. Hij zou werkzaam zijn geweest als stagiair in de sigarenzaak van de 41-jarige Amsterdammer die al vastzit in verband met de moord. Omdat Ayoub zich momenteel zou bevinden in Marokko heeft het OM een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd naar hem.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl