Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Doorgeladen vuurwapen, bivakmuts en blokken cocaïne gepakt in Rotterdam na ‘afwijkend rijgedrag’

In Rotterdam heeft afwijkend rijgedrag geleid naar een doorgeladen vuurwapen, een bivakmuts en blokken cocaïne.

Agenten reden donderdagmiddag achter een auto die te snel reed en een rood licht negeerde. De agenten van het Flexteam van Rijnmond-Oost twijfelden niet en volgden de roekeloze bestuurder. Op een gegeven moment werd de wagen aan de kant gezet voor een controle.

In de wagen zaten twee mannen waarvan één geen ID bij zich had en nogal nerveus reageerde. Tot twee keer toe liet hij zijn telefoon vallen. Na een kijkje in de politiesystemen bleek de bestuurder een bekende te zijn van de politie in verband met vuurwapenbezit en overvallen.

Dit was reden genoeg voor de politie om de auto verder te doorzoeken. Onder de versnellingspook werd in een verborgen ruimte een bivakmuts en een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. Verder lag er ook nog een schouderholster voor het vuurwapen en handschoenen.

De twee mannen, een van 29 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, en een van 32 jaar uit Den haag zijn aangehouden en worden vandaag verhoord. Agenten hebben vandaag een doorzoeking verricht in de woning waar de 29-jarige verblijft. Daar werden drie blokken cocaïne van elk 850 gram gevonden. De hoofdbewoonster is aangehouden door de politie.