Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

Marokkaanse media komen met grote onzin verhaal inzake liquidatie café La Creme in Marrakech

Er gaan verhalen rond in de Marokkaanse media over de liquidatie bij café La Creme in Marrakech die kant noch wal raken. De journalisten halen verschillende Mocro Maffia verhalen door elkaar.

Volgens Al Massae zou de oorzaak van de liquidatie bij café La Creme een gestolen partij cocaïne van 200 kilogram zijn. Hier wordt vermoedelijk verwezen naar de partij drugs die de start is geweest van de Mocro Maffia oorlog tussen onder meer twee groepen uit Amsterdam.

Kennelijk hebben de Marokkaanse journalisten dit verhaal ook gehoord en linken dit nu aan de liquidatie bij café La Creme in Marrakech. Dit is natuurlijk grote onzin want bij de geripte partij cocaïne waren hele andere groepen betrokken.

Verder wordt er ook nog geclaimd dat iemand die de ‘engel des doods’ (Malik el Mawt) wordt genoemd de opdrachtgever zou zijn. Deze man zou volgens de journalist maar liefst 10 miljoen euro hebben beloofd voor de liquidatie van het doelwit bij café La Creme. Degene die dit heeft opgeschreven kan zelf blijkbaar niet nadenken want wie gaat er nou 10 miljoen euro betalen vanwege een verdwenen partij cocaïne die maar een paar miljoen zou opleveren. Dit verhaaltje over de ‘engel des doods’ klinkt spannend en leuk maar kan rechtstreeks de prullenbak in.

De rechtszaak tegen de verdachten zou in mei van start gaan maar is op verzoek van de verdediging uitgesteld. In juli zal de rechtszaak inzake de liquidatie bij café La Creme worden hervat. Meerdere Nederlandse verdachten zitten vast waaronder de twee vermeende schutters. Naar verwachting zullen er hoge celstraffen worden opgelegd.