Vrijdagavond hebben rechercheurs van de politie Rotterdam een 54-jarige medewerker van de Douane aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige drugssmokkel. Hij werd opgepakt nadat vrijdagochtend een container met 400 kilo cocaïne werd onderschept.

Daarnaast wordt de man verdacht van betrokkenheid bij de invoer van een container met 3 ton cocaïne in november vorig jaar. Dat was de op een na grootste vangst ooit in de Rotterdamse haven.

Behalve de man werd ook nog een 46-jarige medewerkster van de Douane aangehouden op verdenking van witwassen. Zij wordt niet verdacht van direct betrokkenheid bij de smokkel.

De politie heeft in de huizen van beide verdachten vrijdag een huiszoeking gedaan. Ook zijn enkele bedrijfspanden en huizen van familieleden van de douanier doorzocht. Deze worden verdacht van witwassen. Bij de zoekingen zijn diverse zaken in beslag genomen. Ook is er contant geld gevonden.

Het onderzoek naar de grootschalige drugssmokkel loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De cocaïne met een waarde van om en nabij de 14 miljoen euro is inmiddels vernietigd.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Foto: YouTube