In de Amsterdamse Rivierenbuurt zijn drie personen om het leven gekomen bij een familiedrama. Een man sprong met een baby van driehoog in de Eendrachtstraat. In de woning werd een handgranaat en een stoffelijk overschot van een vrouw gevonden.

Het drama begon toen de moeder van het kindje haar zoontje van 11 maanden oud wilde ophalen bij zijn oma in de Eendrachtstraat. In de woning was haar ex, de vader van de baby, aanwezig. Bij binnenkomst draaide de man vrijwel direct door en haalde hij een handgranaat tevoorschijn en trok zijn ex een kamer in.

Op een gegeven moment wist de vrouw, de moeder van de baby, uit de woning te vluchten. Direct werd de politie gebeld die met spoed ter plaatse ging. Een arrestatieteam en onderhandelaars werden erbij gehaald maar dit bleek niet nodig te zijn want de man sprong opeens met de baby uit het raam. De baby en de man zijn ter plekke gestorven.

Omdat er in de woning vermoedelijk een handgranaat op scherp lag werd de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) erbij gehaald. Nadat de handgranaat was ontmanteld en veiliggesteld werd in de woning een lichaam gevonden. Het bleek te gaan om de oma van de baby en moeder van de gesprongen man. Het is niet bekend hoe de vrouw om het leven is gekomen.