De rechtbank heeft ruim drie jaar cel plus tbs opgelegd aan een man verdacht van ontucht met meerdere minderjarige meisjes.

De 46-jarige Anthony B. is door de rechtbank schuldig bevonden aan ontucht en het stiekem fotograferen van minderjarige meisjes. Hiervoor heeft B. veertig maanden cel en tbs met voorwaarden opgelegd gekregen. De straf is een stuk lager dan de vijf jaar plus tbs geëist door de officier van justitie.

Op 25 juli 2018 kwam de zaak aan het licht toen een 10-jarig meisje, dat bij een dochter van de verdachte logeerde, ‘s nachts merkte dat B. de slaapkamer binnenkwam. Terwijl zij deed alsof ze sliep, zou hij ondergoed opzij hebben geschoven. Ze hoorde een camera klikken en zag flitsen. Ze vertelde dat thuis aan haar moeder, die daarop de politie informeerde.

Op 26 juli 2018 is de man aangehouden door de politie en is er een onderzoek gestart. Op een mobiele telefoon van de verdachte zijn twintig afbeeldingen van het meisje aangetroffen waarop ontuchtige handelingen te zien zouden zijn. Het onderzoek naar de ruim zestig gegevensdragers die in beslag zijn genomen, hebben geleid tot de identificatie van 24 slachtoffers.