Vijf jaar gevangenisstraf geëist voor poging doodslag na mishandeling deurwaarder met metalen pijp

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vijf jaar gevangenisstraf geëist voor poging doodslag met een metalen pijp op een deurwaarder.

Op 10 juli 2019 bezocht een deurwaarder een woning in Nieuwleusen om een stuk uit reiken in het kader van een civiele procedure. Toen de man binnenkwam werd hij meerdere keren met een metalen pijp tegen zijn hoofd en lichaam geslagen door een 36-jarige man en een 36-jarige vrouw. Daarnaast zou hij ook nog zijn geslagen en getrapt. Volgens de officier heeft de man gevreesd voor zijn leven.

De verdachten ontkennen en zeggen dat juist zij werden aangevallen door de deurwaarder en zich hebben verdedigd. De officier vindt dat er geen bewijzen zijn voor die stelling. De letsels die de verdachten zouden hebben opgelopen, staan wat de officier betreft in schril contrast met de verwondingen van de deurwaarder.

Volgens haar is er ook voldoende bewijs dat het slachtoffer is afgeperst. De 36-jarige vrouw heeft verklaard dat zij de beschikking had over de autosleutels, papieren en telefoon van de man. Tegen de verdachten is nu vijf jaar cel geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.