© Instagram

Drie keer 25 jaar cel voor “ijzingwekkende en brute” liquidatie Shaquille Goedhart in Amsterdam

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag drie mannen veroordeeld tot 25 jaar cel voor de liquidatie van Shaquille Goedhart in 2019.

De mannen, die allen in de leeftijd van 25 tot 30 jaar oud zijn, worden ervan verdacht Goedhart te hebben doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost.

Goedhart werd op 2 mei 2019 op klaarlichte dag doodgeschoten in de straat. Hij werd meerdere keren in het hoofd geraakt en overleed ter plekke. De politie heeft nooit een motief voor de moord kunnen vinden.

De drie verdachten werden in 2020 aangehouden. Ze werden door de politie getraceerd dankzij camerabeelden van de plaats delict. Op die beelden is te zien dat de mannen op de fiets naar de plek van de moord komen en Goedhart vervolgens onder vuur nemen.

De verdachten hebben altijd ontkend verantwoordelijk te zijn voor de moord. Ze hebben verklaard dat ze op de dag van de moord op een andere plek waren. De rechtbank heeft hun verklaringen niet geloofd en hen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. De straf ia conform de eis van het OM.