Politie arresteert 55-jarige man na schietincident in Apeldoorn

In een lopend onderzoek naar een schietincident heeft de politie een verdachte aangehouden.

De politie heeft vandaag een 55-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident aan het Holtrichtersveld in Apeldoorn. Het incident vond plaats in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 oktober vorig jaar.

Naar aanleiding van het incident werden er al eerder verdachten aangehouden. Allen zitten niet meer vast maar zijn nog wel verdachten in deze zaak.

Direct na het incident is de politie gestart met een groot onderzoek. Verschillende getuigen zijn gehoord, camerabeelden zijn uitgekeken en er is een buurtonderzoek geweest. Het onderzoek is nog in volle gang en dat heeft er nu toe geleid dat we een man van 55 jaar uit Apeldoorn vandaag hebben aangehouden. Na onder andere forensisch onderzoek kwam deze verdachte weer in beeld. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het schietincident. Zijn rol wordt nu onderzocht.

De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft beslist dat de verdachte voor 14 dagen in bewaring blijft. Het onderzoek naar dit incident gaat onverminderd door.