De rechtbank in Amsterdam heeft de 24-jarige Brian S. en de 22-jarige Bruce D. veroordeeld tot acht jaar celstraf voor een fatale overval in januari van dit jaar. Bij de overval kwam de 76-jarige Piet Pareen om het leven.

Op 9 januari 2013 overvielen Brian en Bruce de Amsterdammer Piet van Pareen in zijn woning. De twee mannen knevelden en mishandelden het slachtoffer. Niet veel later overleed Piet aan zijn verwondingen en verstikking. De verdachten verklaarden ter zitting dat het niet hun bedoeling was het slachtoffer zodanig te knevelen dat hij zou overlijden. Het was wel hun bedoeling om de man te beroven.

De 48-jarige drugsverslaafde Yasmina S., de moeder van Bruce S., zou de jongens aangezet hebben tot de beroving en verteld hebben dat er een aanzienlijk geldbedrag in het huis van Piet zou liggen. Het zou gaan om tienduizenden euro’s cash. Yasmina kreeg van de rechtbank ook acht jaar celstraf opgelegd, voor uitlokking van het misdrijf. Het OM had celstraffen van twaalf jaar tegen de jongens geëist en een celstraf van zes jaar tegen de moeder.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl