Maandag 2 december heeft de politie in Hilversum een aanzienlijke hoeveelheid wiet en amfetamine aangetroffen en in beslag genomen. Er zijn drie aanhoudingen verricht.

Bij de recherche was informatie binnengekomen dat een vrachtwagenchauffeur drugs zou vervoeren. Daarop werd direct een groot onderzoek gestart waaruit bleek dat er mogelijk sprake was van internationale drugshandel.

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat de verdachten een nieuw transport aan het plannen waren. Dit transport is op maandag jongstleden onderschept. De chauffeur en bijrijder zijn direct aangehouden. Later op de avond werd nog een derde verdachte opgepakt. De verdachten zijn drie mannen in de leeftijd van 42 tot 60 jaar uit Hilversum.

In eerste instantie werd bij doorzoeking van de vrachtwagen geen drugs gevonden. Echter bleek bij nader onderzoek dat de laadruimte voorzien was van een dubbele wand. Hierin werden 42 zakken wiet aangetroffen. In elke zak zat precies 1 kg. Tevens werd in een loods in Nederhorst den Berg 1 kilogram amfetamine gevonden. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl