© US Army via Wikimedia Commons

Drie mannen niet langer verdacht in zaak rond dodelijke schietpartij om Rolex in Amsterdam

Drie mannen die eerder werden aangehouden in verband met een dodelijke schietpartij na ruzie om een Rolex in Amsterdam, worden niet langer verdacht van betrokkenheid.

Op 8 augustus werd Van wijk op Park de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer doodgeschoten. Het slachtoffer zou even daarvoor iemand hebben aangesproken die het gemunt zou hebben op een horloge van een vriend. Dit liep zodanig uit de hand dat een 20-jarige man een vuurwapen pakte en gericht op het slachtoffer heeft geschoten. Van Wijk raakte zwaargewond en overleed kort na de schietpartij.

Eerder werd bekend dat het zou gaan om een Rolex-horloge. Het Parool weet nu te melden dat het gaat om een imitatie Rolex. De politie heeft het horloge en een vuurwapen aangetroffen op aanwijzingen van de verdachte. De man zou inmiddels ook een bekennende verklaring hebben afgelegd.

Eén van de opgepakte verdachten heeft kort na zijn aanhouding een bekentenis afgelegd. De drie andere verdachten kwamen daarna snel op vrije voeten. Hun zaken zijn nu geseponeerd. Het onderzoek naar de schietpartij wordt voortgezet.