Drie mannen opgepakt voor steekpartij in advocatenkantoor Zoetermeer

De politie heeft drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in Zoetermeer vorig jaar. Bij de steekpartij werd een advocaat aangevallen in haar kantoor.

De aanhoudingen vonden in mei al plaats maar vanwege het feit dat de drie in alle beperkingen zaten en alleen contact mochten hebben met hun advocaat is het nieuws niet eerder bekendgemaakt. Op 6 mei werd een 20-jarige man opgepakt, op 14 mei een 21-jarige man en op 16 mei een 22-jarige man. De drie verdachten komen allen uit Amsterdam.

Op dinsdag 26 september 2017 had een man een afspraak gemaakt bij een advocatenkantoor aan de Jacob Leendert van Rijweg. De dader trok een mes en begon opeens in te steken op een 38-jarige vrouw. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en liep een groot blijvend litteken in haar gezicht op.

Daarnaast raakte ze arbeidsongeschikt en is haar bedrijf failliet. ‘Ik zal nooit vergeten hoe overdonderd ik was door de agressie en het geweld tegen mij’, schreef ze eerder in een open brief. ‘Waarom mij dit is aangedaan, is de vraag die ik mijzelf de afgelopen maanden aanhoudend heb gesteld.’

Bij de steekpartij waren vier mannen betrokken, van drie van hen werden camerabeelden vertoond. Een van hen had een bijzonder hoedje op, naar hem wordt nog steeds gezocht. Hij is degene geweest die vermoedelijk de vrouw heeft neergestoken.