© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Verdachte opgepakt voor schietpartij met zwaargewonde in Vlaardingen

De politie heeft in verband met een schietpartij in Vlaardingen een verdachte aangehouden. Het slachtoffer raakte destijds zwaargewond.

Op 19 april werd even na 23.00 uur op de Dirk de Derdelaan een man onder vuur genomen. Hierbij raakte een 19-jarige Vlaardinger zwaargewond. De politie stelde direct een onderzoek in wat leidde naar een aantal verdachten.

Op beelden waarover de recherche beschikt is te zien hoe vier jongens aan komen lopen en één van hen een vuurwapen richt. Daarna loopt het viertal weer weg. De nu aangehouden man wordt er niet van verdacht de schoten te hebben gelost. Hij wordt wel verdacht van betrokkenheid.

Na de schietpartij in Vlaardingen heeft de politie ook een drugslijn van ‘Appie West Best’ opgerold. Na doorzoekingen werden heroïne, cocaïne en wapens zoals een pistool, tasers, een boksbeugel en ploeterdoder aangetroffen en in beslag genomen. Naast de drugs en wapens trof de politie bij het oprollen van de drugslijn ruim 12000 euro in contanten aan en 3000 euro nepgeld.

De 27-jarige verdachte zit vast en wordt verhoord. De man komt uit Vlaardingen maar werd in Tilburg opgepakt. Het onderzoek naar de schietpartij wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.