© Crime-Nieuws.nl

Drie mannen veroordeeld tot doodstraf in Marokko voor moord op vrouwen in Atlasgebergte

In Marokko zijn drie mannen veroordeeld tot de doodstraf in verband met de moord op twee Scandinavische vrouwen in het Atlasgebergte.

De vrouwen werden in december 2018 om het leven gebracht in het Atlasgebergte. De politie onderzocht de zaak en heeft meerdere verdachten, in totaal 24, aangehouden. Drie personen worden gezien als hoofdverdachte. De drie mannen bekenden eind mei in de rechtbank dat ze de vrouwen vermoord hebben. Ze zouden zich hebben willen aansluiten bij de Islamitische Staat (IS).

De 24-jarige Deense Louisa Vesterager Jespersen en de 28-jarige Maren Ueland uit Noorwegen waren eind december vorig jaar aan het backpacken in het Atlasgebergte toen ze verdwenen. Later werden hun onthoofde lichamen dicht bij het dorp Imlil, een populaire vakantiebestemming bij Marrakech, gevonden.

In totaal stonden 24 personen terecht in deze zaak. De drie hoofdverdachten hebben de doodstraf gekregen en de 21 anderen hoorden straffent ussen de vijftien jaar en levenslang tegen zich eisen. De doodstraf wordt in Marokko zelden nog opgelegd. De straf is sinds 1993 niet meer voltrokken.