Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraf geëist voor invoer tientallen vuurwapens uit buitenland naar Nederland

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een man voor de invoer van tientallen vuurwapens. De verdachte werd in januari gepakt met vuurwapens op de A15.

De man liep in januari tegen de lamp en bleek twaalf vuurwapens bij zich te hebben. Uit verder onderzoek en verklaring van de 38-jarige man uit Tiel is gebleken dat hij zeker 88 vuurwapens heeft ingevoerd. De wapens waren naar een kleiner kaliber omgebouwd maar door de loop te vervangen kon er ook normale munitie mee worden afgevuurd.

De man haalde de wapens uit Slowakije waar wapens van dit kaliber vrij verkrijgbaar zijn. Hij heeft toegegeven dat hij ze voor iemand anders invoerde, maar wil, volgens justitie, niet zeggen voor wie. Ook was hij zich ervan bewust dat er strafbare feiten met de wapens zouden worden gepleegd. Per aangevoerd wapen zou hij 100 euro hebben gekregen.

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 5 jaar geëist voor de invoer van de tientallen vuurwapens. De rechter doet begin augustus uitspraak in deze zaak.