In Mexico zijn meerdere panden van drugsbaas El Chapo verkocht op een veiling.

Het gaat om verschillende woningen in Culiacan die in beslag zijn genomen bij acties tegen het Sinaloakartel. Het gaat onder meer om een woning van Griselda Lopez, de ex van Chapo en de moeder van de 28-jarige Ovidio Guzman die recent werd aangehouden en weer vrijgelaten na extreem veel geweld van sicarios van het Sinaloakartel.

In totaal hebben de Mexicaanse autoriteiten zes panden van familie Guzman geveild. Hiervan zijn drie stuks verkocht. De andere panden blijven nu in bezit van de Mexicaanse regering. De president heeft bekendgemaakt dat de opbrengsten van de veiling gebruikt zullen worden voor het goede doel en naar programma’s voor kinderen zullen gaan. Of de andere panden later opnieuw geveild gaan worden is niet bekend.

Naast de panden van El Chapo werd ook nog een boerderij van de beruchte Arellan Felix broers, die leiding gaven aan een drugskartel, verkocht aan de hoogste bieder. De boerderij is samen met een vrij nieuwe Mercedes geveild. Over de kopers wordt zoals verwacht, in verband met mogelijke wraakacties, geen informatie bekendgemaakt.