De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Drie personen doorzeefd met kogels uit AK-47’s bij koelbloedige liquidatie Zuid-Frankrijk

In het Zuid-Franse Marseille zijn drie personen doorzeefd met kogels uit kalasjnikovs (AK-47’s) bij een koelbloedige liquidatie.

In de vroege ochtenduren van zaterdag op zondag werden vijf mannen aangevallen met Kalasjnikov-geweren toen ze een nachtclub in Marseille verlieten. Bij de aanval kwamen drie mannen om het leven, terwijl de twee anderen ongedeerd bleven. Het incident vond plaats in een woonwijk van Marseille.

De aanvallers, die nog steeds onbekend zijn, openden het vuur op de auto van de slachtoffers, waarna ze op de vlucht sloegen. De politie ontdekte de vluchtauto in brand, wat overeenkomt met eerdere drugsgerelateerde moorden in Marseille, waarbij daders vaak hun voertuigen in brand steken om bewijs te vernietigen.

Volgens het politieonderzoek woonden de aangevallen mannen in een wijk genaamd Felix-Pyat, een gebied met een hoog drugsgerelateerd incidentie. Sommige van hen stonden bekend bij de politie. Frederique Camilleri, de departementale politieprefect, merkte op dat rivaliserende netwerken momenteel interesse hebben in deze wijk.

De politie heeft verklaard dat ze alles in het werk stelt om de daders van deze laffe misdaden op te sporen en de handelaren achter dit geweld te ontmaskeren. Afgelopen weekend heeft de politie al vijf mensen gearresteerd in verband met het bezit van vuurwapens die verband houden met de drugshandel. Drie Kalasjnikov-geweren, een machinepistool en een pistool werden in beslag genomen.

De recente aanval brengt het aantal drugsgerelateerde moorden in Marseille dit jaar op 21, een verontrustende statistiek die de stad treft. Meestal zijn het jonge mannen met een lage positie in drugsbendes die het doelwit worden van rivaliserende bendes.

Het geweld dat de stad teistert, lijkt voort te komen uit de aanhoudende strijd om drugsgebieden en territorium tussen concurrerende criminele netwerken. Dit zet de autoriteiten onder druk om de criminaliteit aan te pakken en de veiligheid van de burgers te waarborgen.

Het is duidelijk dat er dringend maatregelen moeten worden genomen om deze vicieuze cirkel van drugsgerelateerd geweld te doorbreken en de vrede en veiligheid in Marseille te herstellen. De gemeenschap heeft recht op een veilige omgeving waarin zij zonder angst kunnen leven.