Twee gemaskerde mannen gezocht na brandstichting bij café, politie zoekt getuigen

De politie doet onderzoek naar een brandstichting bij een café door twee gemaskerde mannen.

In de vroege ochtend van zondag 21 mei is er brand gesticht bij een café aan het Soestdijkseplein. Een ooggetuige zag twee gemaskerde personen een brandend voorwerp naar het pand gooien, waarna er een hevige brand uitbrak. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Na het aansteken van de brand renden de daders weg in de richting van de Zuiderparklaan. Bewoners van vier nabijgelegen woningen zijn elders opgevangen en werden nagekeken door ambulancepersoneel. Twee mensen hadden rook ingeademd, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De politie onderzoekt momenteel de brandstichting en vraagt getuigen om zich te melden bij de recherche. Eventuele informatie kan cruciaal zijn om de daders op te sporen en verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun daad.

De autoriteiten benadrukken het belang van samenwerking met het publiek om de veiligheid en rechtvaardigheid in de gemeenschap te waarborgen. Het is van groot belang dat getuigen hun kennis delen, zodat de politie een volledig beeld van het incident kan krijgen en de verantwoordelijken ter verantwoording kan roepen.

Iedereen die iets heeft gezien of informatie heeft met betrekking tot deze brandstichting wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie. Het verstrekken van zelfs de kleinste details kan helpen bij het oplossen van de zaak en het voorkomen van verdere incidenten.

De politie zet zich in om de veiligheid in Den Haag te waarborgen en zal alle beschikbare middelen inzetten om deze zaak op te helderen.