© Pexels / Pixabay

Drie politieagenten aangeklaagd voor moord na doodschieten vrouw in appartement

In de VS zijn drie agenten aangeklaagd voor moord na het doodschieten van een vrouw in haar woning.

Drie leden van het politiekorps van San Antonio zijn vrijdag beschuldigd van moord nadat ze naar verluidt een vrouw in haar appartement hebben neergeschoten en gedood, aldus de afdeling.

Melissa Perez, 46 jaar oud, werd doodgeschoten door de agenten nadat ze reageerden op een melding over een vrouw die naar verluidt eigendommen vernielde, zei de politie.

De agenten waren rond 12:27 uur ’s nachts naar een appartementencomplex in het zuidwesten van de stad gestuurd na een melding van vandalisme, zei luitenant Michelle Ramos in een video die door de afdeling is vrijgegeven. Er werd gemeld dat een vrouw “draden van een alarmsysteem” van het appartementencomplex had doorgesneden, aldus Ramos.

De officieren – sergeant Alfred Flores, agent Eleazar Alejandro en agent Nathaniel Villalobos – werden geschorst na een onderzoek naar de schietpartij, aldus de afdeling in een verklaring op vrijdagavond.

Hun “acties zijn niet in overeenstemming met de beleidstraining van de SAPD en ze hebben zichzelf in een situatie geplaatst waarin ze dodelijk geweld hebben gebruikt, wat gegeven alle omstandigheden nu niet redelijk blijkt te zijn,” zei hoofdcommissaris William McManus tijdens een persconferentie.