© crime-nieuws.nl

Drie verdachten aangehouden voor hulp ontsnapte tbs’er die vrouw neerstak in Soest

De politie heeft drie verdachten aangehouden die de tbs’er uit de Pompekliniek in Nijmegen zouden hebben geholpen bij zijn vlucht.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het gaat om drie verdachten uit Bergschenhoek, namelijk een 38-jarige vrouw, een negentienjarige man en een zestienjarige jongen. De verdachten zitten vast en worden verhoord over hun mogelijke rol en aandeel inzake de ontsnapping.

De 31-jarige tbs’er wist woensdag tijdens een begeleid verlof te ontsnappen aan zijn begeleider in een winkel in Nijmegen. Hij ging er rond 11.00 uur vandoor en rende samen met een handlanger in de richting van een parkeerplaats. Daar stond een auto gereed en daar zijn ze samen in gestapt.

De begeleider sloeg alarm en rende nog achter de man aan. De tbs’er wist te ontkomen en stak niet veel later een vrouw neer in Soest. Het slachtoffer raakte ernstig gewond. De politie wist de tbs’er uiteindelijk in Bergschenhoek te traceren en aan te houden. Hij blijkt de neef te zijn van een andere ontsnapte tbs’er, die momenteel nog voortvluchtig is en op de Nationale Opsporingslijst staat.