De tbs'ers stappen in de gereedstaande Volkswagen. © Politie

Tbs’er die ontkwam en vrouw neerstak in Soest is neef van ontsnapte tbs’er op Nationale Opsporingslijst

De tbs’er uit de Pompekliniek in Nijmegen die wist te ontkomen tijdens een begeleid verlof blijkt de 31-jarige Kendrick M. te zijn, de neef van de nog voortvluchtige tbs’er Sherwin Windster.

Dat melden bronnen aan de NOS. M. werd in 2015 in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar en tbs voor het doden van zijn ex-vriendin. In 2012 bracht hij de vrouw om het leven en dumpte haar lichaam in een koffer in het water. M. verbleef sinds 2019 in de Pompekliniek in Nijmegen.

De man wist gisteren tijdens een begeleid verlof te ontsnappen. In een winkel wist hij weg te glippen en stak niet veel later een 27-jarige vrouw neer in Soest. Volgens de politie ging het vermoedelijk niet om een willekeurig slachtoffer. Ze raakte ernstig gewond maar haar toestand is inmiddels stabiel. Enkele uren na de steekpartij werd M. getraceerd en aangehouden.

De tbs’er blijkt toevallig de neef te zijn van een andere ontsnapte tbs’er, Sherwin Windster. Hij wist afgelopen zomer samen met Luciano D. te ontsnappen uit eveneens de Pompekliniek. D. werd later aangehouden maar Windster is nog steeds spoorloos en staat sinds vorige maand op de Nationale Opsporingslijst.