Drie verdachten gepakt voor liquideren beruchte gangster ‘Whitey’ Bulger in gevangenis

In het onderzoek naar de moord op de beruchte gangster ‘Whitey’ Bulger, zijn drie verdachten aangehouden.

De 89-jarige ‘Whitey’ werd op 30 oktober 2018 om het leven gebracht in een gevangenis in Virginia. De beruchte crimineel werd binnen 24 uur na overplaatsing naar de gevangenis doodgeslagen door een gedetineerde. De dader zou een man zijn die veroordeeld is voor het uitvoeren van huurmoorden.

Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft donderdag bekendgemaakt dat medegevangenen Fotios ‘Freddy’ Geas (55) en de 48-jarige Paul J. ‘Pauly’ DeCologero ervan worden verdacht dat ze Bulger met geweld om het leven hebben gebracht. Een derde voormalige gedetineerde, Sean McKinnon (36), zou daar ook betrokken bij zijn geweest. Hij was inmiddels al op vrije voeten maar is nu opnieuw aangehouden.

De bejaarde gangster zat sinds 2011 vast nadat hij ruim tien jaar op de vlucht was voor de autoriteiten. In 2013 werd hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Sindsdien zat hij vast tot hij in West-Virginia om het leven werd gebracht. Eén van de daders zou dus Fotios ‘Freddy’ Gaes zijn, die nu weer is aangehouden. De huurmoordenaar zit al sinds 2003 vast voor het liquideren van een andere beruchte crimineel, namelijk een maffiabaas. Het onderzoek naar de moord op ‘Whitey’ Bulger is nog gaande.