© crime-nieuws.nl

Mogelijke link tussen liquidatie voetballer Maynard in Amsterdam en liquidatie Curaçao

De politie vermoedt een link tussen de liquidatie van oud-profvoetballer Kelvin Maynard in 2019 en de liquidatie van Genna Feller op Curaçao.

De twee zijn in 2019 doodgeschoten bij een liquidatie. Met een nieuwe oproep en een beloning van 20.000 euro hoopt het rechercheteam dat er onder andere zicht komt op wie de opdracht gaf of gaven voor de liquidatie(s) en waarom beide slachtoffers dood moesten.

Oud-profvoetballer Kelvin Maynard werd op 18 september 2019 doodgeschoten in Amsterdam. Toen hij in zijn auto wachtte voor een verkeerslicht op de Langbroekdreef stopte naast hem een motorscooter met twee mannen erop. De schutters openden het vuur en Maynard werd van dichtbij beschoten. Kort daarna is hij overleden.

De politie stelde een onderzoek in naar de liquidatie en hield in de periode na de aanslag op Maynard drie personen aan. Die werden uiteindelijk vrijgelaten en zijn geen verdachten meer. Het onderzoek werd daarna volgens een woordvoerder afgesloten. In 2022 werd het weer heropend nadat er nieuwe informatie binnenkwam over een mogelijke link met een andere moord, namelijk die op Genna Feller.

Op 2 september 2019 kwam op Curaçao de 23-jarige Genciël Feller, bijnaam Genna, om het leven nadat hij in zijn auto onder vuur was genomen. Hiervoor zijn drie mannen aangehouden en inmiddels ook veroordeeld. Deze vermoedelijke uitvoerders kregen van het Hof van Justitie op Curaçao gevangenisstraffen van 16, 20 en 20 jaar. Er zijn nu volgens de recherche aanwijzingen dat de liquidatie van Genciël Feller en die van Kelvin Maynard met elkaar in verband staan.

Door middel van een nieuwe oproep hoopt de politie in contact te komen met mensen die iets willen verklaren over de mogelijke opdrachtgever(s) van deze liquidaties, de samenhang en waarom beide jonge mannen dood moesten. Volgens onze bronnen zou er sprake zijn van een conflict om een verdwenen/gestolen partij cocaïne. Dit is echter niet bevestigd. De politie houdt rekening met meerdere scenario’s.

‘Om dit soort zaken op te lossen hebben we echt mensen nodig die willen verklaren. Dat kan ook vertrouwelijk. We zullen hier uiterst zorgvuldig mee om gaan en roepen iedereen die iets weet op om contact met ons op te nemen.’ Aldus woordvoerder Thomas Aling van de Landelijke Eenheid.