Drietal gepakt voor reeks babbeltrucs Amsterdam met ruim 50.000 euro buit

Afgelopen week heeft de politie drie verdachten aangehouden in verband met een reeks babbeltrucs in Amsterdam-West.

De mannen kwamen in beeld na een incident op de Gerard Brandtstraat. Na uitgebreid onderzoek door de recherche worden zij nu verdacht van in totaal 9 babbeltrucs. De hoofdverdachte, een 29-jarige man, zit momenteel vast en zal binnenkort worden voorgeleid.

Het onderzoek heeft geleid tot verschillende huiszoekingen en de inbeslagname van gegevensdragers. De politie vermoedt dat de verdachten met hun praktijken meer dan €50.000 hebben verdiend. Het onderzoek naar de babbeltrucs is nog in volle gang.

De hoofdverdachte is reeds voorgeleid voor de raadskamer en blijft voorlopig vastzitten. De andere twee verdachten, 26 en 28 jaar oud, zijn heengezonden maar blijven wel verdachten in de zaak. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

De aanhouding van de verdachten toont de vastberadenheid van de politie om dergelijke misdrijven aan te pakken en gerechtigheid te waarborgen voor slachtoffers van babbeltrucs. De samenwerking tussen de autoriteiten en het publiek blijft cruciaal in het bestrijden van deze vorm van criminaliteit.