© Crime-Nieuws.nl

Drietal geplukt voor ruim half miljoen en veroordeeld tot cel voor wietkwekerijen door heel Nederland

De rechtbank heeft gevangenisstraffen opgelegd voor deelname aan een criminele organisatie en het op grote schaal kweken van wiet door heel Nederland.

De organisatie was volgens de onderzoekers zeer professioneel en wordt gelinkt aan zeker zeventien wietkwekerijen door heel Nederland. Nietsvermoedende eigenaren verhuurden de panden leden van de drugsbende waarna de woningen werden ingericht als wietkwekerijen. De mensen die in de panden zijn aangetroffen, verbleven daar onder armzalige omstandigheden. De verhuurders bleven na ontdekking van de kwekerijen met grote schade achter.

Na uitgebreid onderzoek kwam de politie de drie verdachten van 28, 31 en 37 jaar oud op het spoor. De één vervalste documenten om verhuurders om de tuin te leiden, de ander regelde de financiële zaken en onderhield het contact. Weer een ander regelde praktische zaken zoals het vervoeren van personen en goederen naar de kwekerijen.

Het drietal heeft van de rechtbank gevangenisstraffen tot 42 maanden cel opgelegd gekregen voor grootschalige kweek van wiet en deelname aan een criminele organisatie. Daarnaast moeten de twee oudste verdachten elk ruim 287.000 euro en de 28-jarige man 10.000 euro aan illegaal vermogen terugbetalen.