Lijntjes cocaïne © crime-nieuws.nl

Drietal opgepakt voor smokkel 24 kilo cocaïne per trein

De politie heeft drie mannen aangehouden bij station Lage Zweluwe in Bergen op Zoom in verband met cocaïnesmokkel. Het drietal wordt verdacht van de smokkel van 24 kilo coke per trein naar het buitenland.

Naar aanleiding van informatie over verdachte situaties bij het station werd een onderzoek gestart. Op dinsdag 23 mei zagen agenten dat drie mannen enkele tassen verstopten onder een wagon van een goederenterrein. De trein was net gearriveerd uit Moerdijk en had als eindbestemming Milaan.

Toen het drietal het station verliet kwam de politie in actie. Ze kregen een stopteken die in eerste instantie werd genegeerd waarop een achtervolging werd ingezet. Korte tijd later wist de politie de verdachten alsnog aan te houden. Het gaat om mannen van 24, 27 en 30 jaar oud.

Bij onderzoek onder de wagon werden meerdere tassen met cocaïne erin aangetroffen. In totaal lag er 24 kilo coke. In de auto van de verdachten werd een geldbedrag van 24.000 euro gevonden. De drugs en geld zijn in beslag genomen en de verdachten zitten vast. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de drugssmokkel.