Top Amnesia Haze © Crime-Nieuws.nl

Drietal verdacht van leveren vuurwapens viervoudige growshop liquidatie Enschede vrijgelaten

Drie personen die verdacht worden bij de levering van vuurwapens die gebruikt zijn bij een viervoudige growshop liquidatie in Enschede, zijn vrijgelaten door de rechtbank.

Het gaat om twee mannen en een vrouw die in eerste instantie werden verdacht van medeplichtigheid aan de moorden. Van die feiten worden de drie niet meer verdacht. Wel worden ze verdacht van betrokkenheid bij de levering van de wapens die gebruikt zijn bij de moorden. Het drietal mag de rechtszaak in vrijheid afwachten. De drie hoofdverdachten, vader Camil A. en zijn zoons Dejan en Denis A., blijven wel vastzitten.

Op 13 november 2018 werden vier personen doodgeschoten in een bedrijfspand in Enschede. De viervoudige liquidatie had vermoedelijk te maken met een ruzie om wiet. De slachtoffers zijn Maijkel Akfidan uit Hengelo, Tuan Nguyen (43) uit Enschede, Artur Sargsyan (34) uit Hengelo en de 62-jarige Max Klaassen uit Arnhem. De laatste twee mannen zouden mogelijk op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn geweest. In verband met de moorden zitten een vader en zijn twee zoons vast. Het onderzoeksteam houdt rekening met meerdere scenario’s.