Dit is een machete.

Drietal voor de rechter na vechtpartij met machetes in winkelcentrum Delft bij ruzie drillrappers

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen geëist voor een vechtpartij met machetes in een winkelcentrum in Delft.

Op vrijdagmiddag 3 december 2021 ging het mis toen tussen het winkelend publiek in winkelcentrum De Hoven meerdere personen elkaar te lijf gingen. Drie personen haalden machetes tevoorschijn en begonnen daarmee in te hakken op een vierde man. Het ‘slachtoffer’ had ook een machete en verdedigde zich daarmee tegen het drietal.

Na het incident houdt de politie verschillende personen aan. Uit de camerabeelden en de kleding die zij toen en bij aanhouding droegen, kan worden afgeleid dat de drie aanvallers hier ook bijzitten. Volgens de officier van justitie kan worden bewezen dat de drie verdachten onder meer schuldig zijn aan poging doodslag en bedreiging. Het gaat om een 16-jarige Hagenaar, een 17-jarige Spijkenisser en een 18-jarige Hagenaar.

Op de achtergrond speelt volgens de officier een al langer lopend conflict tussen een Delftse en een Haagse drillrapgroep. ‘De verdachten hadden niets te zoeken in het winkelcentrum’, aldus de officier. ‘Het was een vooropgezet plan om de confrontatie te zoeken. Er worden zelfs ‘punten’ gescoord als er incidenten gebeuren.’ Tegen de verdachten werd tot 300 dagen jeugddetentie geëist.