Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Drillrapper gezocht in onderzoek dodelijke steekpartij Scheveningse Pier blijft langer vastzitten

De drillrapper die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij op de Scheveningse Pier blijft langer vastzitten.

Het gaat om de voortvluchtige Amsterdammer Tyrece B. die door politie en justitie verdacht wordt van betrokkenheid bij het steekincident. Op een video op Instagram is te zien hoe de man een politiebureau binnenloopt om zichzelf aan te geven. ‘Dit is Tyrece B., hij wordt gezocht. Hij moest zich melden’, zegt een van de mannen tegen een agent achter de balie. ‘Dit is de laatste man. Deze gast heeft het lang volgehouden’, zegt een ander persoon.

De 21-jarige Amsterdammer is vervolgens vastgezet en is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat de verdachte zeker veertien dagen vast blijft zitten. Politie en het Openbaar Ministerie (OM) verdenken hem van wapenbezit, opruiing en poging tot doodslag. De twee mannen die het slachtoffer op de Pier hebben doodgestoken zijn inmiddels al veroordeeld tot celstraffen van 11 jaar. De officier van justitie had 13 jaar geëist. Alle betrokkenen rond de steekpartij zitten nu vast.