Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Drillrapper krijgt na eerdere vrijspraak alsnog jaren celstraf in hoger beroep

Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag een 23-jarige man in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor een poging tot doodslag. De man stak op 4 januari 2020 iemand op een feestje in een woning in Oostzaan met een mes in zijn zij.

De verdachte, een drillrapper met enige bekendheid, was eerder door de rechtbank vrijgesproken van poging tot doodslag. De rechtbank vond dat er te veel onduidelijkheid was over wie had gestoken.

Het hof oordeelde anders en vond dat de verdachte wel degelijk had gestoken. Het hof baseert zich daarbij op de verklaringen van het slachtoffer en getuigen, en op de verklaring van de verdachte zelf.

Het hof vindt dat de verdachte bewust de aanmerkelijke kans aanvaardde dat het slachtoffer zou overlijden. Daarom wordt hij veroordeeld voor poging tot doodslag.

De verdachte werd ook veroordeeld voor verboden wapenbezit, omdat hij bij zijn aanhouding in het bezit was van een machete.

Het hof wijst de vordering van de benadeelde partij toe van ruim € 7.500,-. De verdachte heeft tegen de uitspraak van het hof cassatie ingesteld.