Dronken automobilist met kinderen in auto door politie slingerend van de A58 geplukt

De politie heeft een dronken automobilist met kinderen in de auto slingerend van de A58 gehaald.

Op zondag 30 juli is een dronken 38-jarige automobilist uit Roermond op de snelweg A58 in Tilburg aangehouden na diverse meldingen van andere weggebruikers. In de auto bevonden zich ook zijn twee kinderen. De bestuurder blies een alarmerende 760 ugl, wat ver boven het toegestane alcoholgehalte is. Als gevolg hiervan is zijn rijbewijs ingevorderd.

De politie ontving zondagmiddag meerdere meldingen over een auto die gevaarlijk over de A58 reed. De wagen slingerde van links naar rechts en dreigde bijna tegen een vangrail aan te botsen. Een oplettende weggebruiker bleef achter deze auto rijden en gaf voortdurend de positie door aan de politie. Toen agenten de betreffende auto opmerkten, zagen ze dat andere voertuigen moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Ze gaven de bestuurder een volgteken, waarna hij abrupt op de vluchtstrook stopte.

De automobilist vertoonde vertraagde en slome reacties en bleek onvast ter been. Bovendien was er een duidelijke alcoholgeur waarneembaar. Op grond van deze bevindingen werd hij aangehouden. Op het politiebureau gaf hij toe dat hij eerder had moeten stoppen met drinken en dat hij niet had moeten gaan rijden. Gelukkig zijn de twee kinderen, een jongen en een meisje, door hun moeder op het politiebureau opgehaald, zodat zij niet langer in de zorgwekkende situatie hoefden te verkeren.

Deze gebeurtenis benadrukt eens te meer het belang van verantwoordelijk en nuchter rijgedrag. Het rijden onder invloed van alcohol is niet alleen gevaarlijk voor de bestuurder zelf, maar ook voor andere weggebruikers en in dit geval zelfs zijn eigen kinderen. Gelukkig hebben alerte medeweggebruikers geholpen bij het signaleren van de gevaarlijke situatie, waardoor de politie kon ingrijpen en verdere mogelijke ongelukken kon voorkomen. Het is van groot belang dat bestuurders zich bewust zijn van de risico’s van rijden onder invloed en de verantwoordelijkheid nemen om niet met alcohol op achter het stuur te kruipen.