De politie heeft een man aangehouden die in de trein zat met een zwaard en twee dolken.

Naar aanleiding van een melding over een mogelijk gewapende man in de trein, stelde de politie zaterdagavond een onderzoek in. De man bleek net terug te zijn gekomen van een zogenaamde ‘cosplay’ evenement. Bij cosplay verkleden mensen zich als superhelden, monsters of anders en spelen een rollenspel.

De verdachte in de trein zat kennelijk nog in zijn rol en had zijn zwaard en twee dolken zichtbaar bij zich. Daarop is de man aangehouden door de politie. Hij is vastgezet en zijn wapens zijn in beslag genomen.

Dit bericht bekijken op Instagram

"Cosplay" Vrij vertaald: "gekostumeerd rollenspel waarbij kostuums en accessoires worden gebruikt om een personage uit te beelden". Na een dagje "Cosplay" troffen medewerkers van Service en Veiligheid van de NS een man aan in de trein die nog volledig in zijn rol zat. Helaas zat hij daarbij ook met twee dolken van 49 cm per stuk en een zwaard van 96 cm in zijn handen. Natuurlijk onwenselijk in de trein en bovendien strafbaar. De man, die ook onder invloed van alcohol was, is door ons aangehouden en mag morgen nuchter een een verklaring af leggen. Geen rollenspel meer maar de harde realiteit! Het Openbaar Ministerie zal morgen de strafmaat bepalen. De dolken en het zwaard zullen worden vernietigd. ^Mb

Een bericht gedeeld door Politie Gouda (@politiegouda) op